Среда, 24.04.2024, 06:26
| RSS
Главная | catalog
ПоискF.A.Q
DisciplineF.A.Q
OtherF.A.Q
contactF.A.Q
ChatF.A.Q
StatisticaF.A.Q
Категории раздела
curs [10]
proect [10]
Главная » Файлы » Tehnologia proceselor de constructie » curs

Bilete pentru examenul de licenta(an.2013) la disciplina Tehnologia Constructiilor
03.07.2013, 11:32
Subiecte:
1.Pregatirea inginereasca a santierului.Scopul si componenta lucrarilor pregatitoare.
Ingradirea provizorie a santierului, crearea cailor de acces, devierea retelelor, crearea retelelor topometrice de santier, defrisarea stratului vegetal.
2.Prigatirea ingenereasca a santierului.Evacuarea apelor de suprafata si denivilarea pinzei friatice. Epuizmente directe si indirecte.
3.Executarea mecanizata a sapaturilor cu excavatoare dotate cu diferit echipament de lucru (cupa inversa, cupa dreapta, draglina, graifer), screipere si buldozere in functie de conditiile hidrogeologice ale amplasamentului si parametrii constructiilor.
4.Executarea umpluturii (in spatii largi si inguste). Compactarea paminturilor umpluturilor.Sprijinirea malurilor sapaturilor (in spatii largi si inguste).
5.Tehnologia de realizare a edificiilor supterane adinci din beton armat monolit prin metoda ,,Pereti mulati’’.
6.Tehnologia de realizare a edificiilor supterane adinci din elemente prefabricate prin metoda ,,Pereti mulati’’.
7.Tehnologia de realizare a edificiilor subterane prin metoda caminelor afundate (cheson deschis si cheson inchis).
8.Clasificarea zidariilor. Regulile de baza de alcatuire a zidariilor. Executarea zidariilor din materiale naturale si artificiale si a zidariilor complexe. Particularitatile executarii zidariilor pe timp friguros si metodele de executie.
9.Tehnologia realizarii halelor industriale tip parter cu carcasa din elementele prefabricate de beton armat si a halelor cu carcasa din elemente prefabricate din otel.
10.Tehnologii de realizare a edificiilor ingineresti de inaltimi sporite (metodele: rotirea in jurul articulatiei, liftarea constructiilor, edificarea constructiilor de jos in sus).
11.Tehnologia de realizare a rezervoarelor cilindrice din otel.
12.Tehnologia de realizare a rezervoarelor sferice din otel.
13.Tehnologia realizarii cladirilor si edificiilor din beton armat monolit in cofraje glisante.
14.Tehnologia realizării clădirilor din beton armat monolit în cofraje spaţiale mobile(tunel orizonal).
15.Tehnologia realizării clădirilor din beton armat monolit în cofraje din blocuri spatiale
(tunel vertical).
16.Tehnologia realizării clădirilor multietajate cu schema constructivă cu schelet din elemente prefabricate (seria IIS).
17.Prepararea, transportarea si punerea in opera a amestecului de beton la realizarea diferitelor tipri de elemente monolite. Metodele traditionale de compactare a amestecului de beton. Executarea rosturilor de lucru. Masuri de protejare si intretinere a betonului in curs de priza. Decofrarea elementelor monolite.
18.Particularitatile betonarii constructiilor monolite si metodele de protejare si intretinere a betonului in curs de priza pet imp friguros.
19.Tehnologiile placarii suprafetelor verticale si orizontale ale elementelor constructive din interiorul si exteriorul cladirilor cu materiale naturale si artificiale (granit, piatra de „Cosauti”, gresie, faianta,etc.).
20.Tencueli. Clasificarea si tehnologiile de executare a tencuelilor. Verificarea calitatii tencuelilor.
21.Tehnologii de executarea a pardoselelor turnate (din beton, mozaice),din materiale lemnoase (cherestea, parchet) si din linoleum.
22.Tehnologii de realizare a acoprisurilor de tip terasa cu invelitori turnate si din membrane rulante. Verificarea calitatii lucrarilor.
23.Tehnologii de realizare a acoprisurilor sarpante cu invelitori din tigla, foi ondulate sau tabla cutata si din sindrila bitumata. Verificarea calitatii lucrarilor.
24.Clasificarea hidroizolatiilor. Executarea hidroizolatiilor:prin vopsire, prin incleiere, prin tencuire, din foi de masa plastica si foi din metal. Verificarea calitatii lucrarilor.
25.Clasificarea termoizolatiilor. Executarea termoizolatiilor: din prefabricate monolite, din umplotura, prin infasurare.
26.Demolarea constructiilor: cauzele demolarii constructiilor, particularitatile executarii lucrarilor de demolari, etapele demolarii unei constructii. Tehnologii de demolare a diferitelor tipuri de constructii.
27.Cartea tehnica a constructiei: destinatia, continutul, modul de completare si pastrare.
28.Receptia constructiilor:receptia la terminarea lucrarilor si receptia finala.
29.Sistemul calitatii in constructii (destinatie si continut).
30.Criteriile de asigurare a calitatii constructiilor pe durata vietii (exigentele esentiale A,B,C,D,E,F).
31.Obligatiile si responsabilitatile benificiarului (investitorului) si ale antreprenorului.
32.Asigurarea calitatii de catre diriginte de santier. Obligatiile si responsabilitatile dirigintelui de santier.
33.Verificarea calitatii de catre responsabilul tehnic. Obligatiile si responsabilitatile responsabilului tehnic.
34.Planul general de constructie (PGC): destinatie, tipuri de PGC, principii de proectare si continutul PGC.
35.Proiectul de organizare a constructiilor (POC): destinatie, date initiale pentru elaborare,continutul si indici tehnico-economici.
36.Proiectul executarii lucrarilor (PEL): destinatie, date initiale pentru elaborare, continutul si indici tehnico-economici.
37.Principiile si succesiunea elaborarii planului calindaristic in componenta POC si PEL. Graficile de aprovizionare a santierului cu materiale, masini si utilaje de constructii si cu forta de munca.
38.Procedura legala de concepere a unei constructii. Certificatul de urbanism pentru proiectare (CUP): destinatie, procedura de emitere si continutul certificatului de urbanism pentru proectare CUP.
39Procedura legala de executare a unei constructii. Autorizatia de construire (AC): destinatie, procedura de emitere si continutul AC.
40.Procedura legala de demolare a unei constructii. Autorizatia de desfiintare (AD): procedura de emitere si continutul AD.
Категория: curs | Добавил: lissappet
Просмотров: 1032 | Загрузок: 54 | Комментарии: 3 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 2
2 lissappet  
0
raspunsurile au fost alese din diferite carti, de pe internet, nu e numai o sursa de info, daca e nevoie de ceva, scriemi, poate am

1 lissappet  
0
Cine are nevoie de word doc,just write.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
3.144.17.45Copyright prostopsih © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz
Создать бесплатный сайт с uCoz